چگونه یک هواکش مناسب انتخاب کنیم؟
چگونه یک هواکش مناسب انتخاب کنیم؟
با توجه به جهت جریان هوا، فنها نسبت به محور خود به دو دسته فنهای محوری و فنهای سانتریفیوژ تقسیمبندی میشوند.
در فنهای محوری (فن آکسیال)، جریان هوا موازی محور فن است. فنهای محوری دارای قاب که داخل پنجره و دیوار نصب میشوند، فنهای به کار رفته در رایانهها، پنکههای سقفی و رومیزی و فنهای محوری کانالی استفاده شده در صنعت جز این دسته از فنها قرار میگیرند.
سه نوع عمده فنهای محوری عبارتند از :
♦ فنهای پروانهای.
♦ فنهای لوله محوری.
♦ فنهای پره محوری (جت فن).
فن سانتریفیوژ (فن گریز از مرکز) به وسیله نیروی گریز از مرکز، هوا را به جریان میاندازد. در این گونه فنها زاویه ورود و خروج هوا ۹۰ درجه است. فنهای سانتریفیوژ معمولترین نوع فن های مورد استفاده در صنایع هستند. در این فنها، هوا از بخش پروانه به سمت پرهها حرکت کرده و انرژی جنبشی آن زیاد میشود. این انرژی جنبشی قبل از ورود به بخش خروجی به انرژی فشاری تبدیل شده و در نتیجه فشار هوا بالا میرود. فنهای سانتریفیوژ برای جریانهای حاوی ذرات (رطوبت و گرد و غبار)، برای انتقال مواد و همچنین برای سیستمهای دارای دمای بالا کاربرد دارد.
کاربرد هواکش ها
از نظر کاربرد فنها به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
1 فنهای گردش هوا، فنهایی هستند که برای به گردش در آوردن هوای اتاق به کار گرفته می شوند. مانند: پنکه رومیزی و پنکه سقفی.
2 فنهای دمنده (هواده)، فنهایی هستند که هوا را از بیرون به داخل یک فضا می کشند. این فنها بیشتر در صنعت به کار برده می شوند.
3 فنهای هواکش (تخلیه کننده)، فنهایی هستند که برای تخلیه هوا از داخل یک محیط و به بیرون فرستادن آن استفاده می شوند. مانند فنهای هواکش سرویسهای بهداشتی.
جمع بندی
معمولا برای مصارف خانگی از هواکشهای محوری و سبک استفاده می شود که هواکشهای سانتریفیوژ روی سقف و هواکشهای لوله (دکوراتیو - دریچه دار) روی دیوار نصب می شوند و صدای بسیار کمی دارند. هواکشهای دکوراتیو هم با همان کاربرد و فقط با ظاهری متفاوت برای زینت بخشیدن به دکور و نما می باشند.
هواکشهای فلزی و صنعتی هم معمولا در محیطهای صنعتی و کارگاهی نصب میشوند و با توجه به کاربرد کارگاهی آن ها در سایز های مختلف 30، 35، 40، 50، 60، 70 قابل انتخاب هستند. اسم هواکشها معمولا بر اساس اندازه قطر دایره داخلی آنها نامگذاری می شود.
معیار انتخاب هواکشهای صنعتی ابتدا میزان دور موتور (مثلا 1400 دور در دقیقه) و دوم ظرفیت هوایی است که جابه جا می کنند (مثلا 15500-1900 متر مکعب بر ساعت). جهت مشاوره رایگان با همکاران فنی و پشتیبان سایت شطرنجی (صفحه تماس با ما) تماس حاصل نمایید.
هشدار
1 - استفاده از هواکشهایی که با درجه حفاظت الکتریکی 01 می باشند، در مکانی که محل اتصال برای سیم حفاظت زمین وجود ندارد، اکیدا خودداری شود. (همکاران ما پاسخگو می باشند.)
2 - مکان تعبیه شده جهت نصب هواکش باید در برابر پاشش قطرههای باران حفاظت شده باشد.
3 - در صورت بروز هرگونه اشکال در هواکش به تعمیرگاههای مجاز مراجعه نموده و از دست کاری هواکش اکیدا خودداری نمایید. (همکاران ما پاسخگو می باشند.)
4 - از دست زدن به پروانه هواکش هنگام کار اکیدا خودداری نمائید.
5 - از ضربه زدن به پروانه و الکترو موتور و نصب هواکش در نزدیکی پرده، خودداری نمائید.
6 - در هنگام تمیز کردن پروانه و بدنه هواکش، کلید برق مربوط به هواکش را در وضعیت خاموش قرار دهید.
7 - هواکش را با پارچه آغشته به مایع ظرفشویی تمیز کرده و سپس خشک نمائید.
8 - هرگز از الکل، بنزین و سایر مواد شیمیایی نظیر آن، برای تمیز کردن هواکش استفاده نکنید.
9 - دقت نمائید هنگام تمیز کردن هواکش ،آب در داخل موتور قسمت های برقی آن، وارد نشود.
10 - در صورت صدمه دیدن کابل تغذیه هواکش تعویض آن باید توسط تعمیر کار مجاز انجام شود.
11 - به منظور جلوگیری از ورود هرگونه اجسام خارجی و موجود زنده (پرنده) به داخل پروانه هواکش، توصیه میگردد از هواکشهای دارای توری محافظ پروانه استفاده گردد.